Verander automatisch de achtergrond op je smartphone

achtergrond

De achtergrond op je smartphone automatisch laten veranderen. Dat is wat mijn smartphone moest kunnen, toen ik deze vijf achtergronden (bovenstaande foto) vond op Google+.
Die achtergronden zijn de vijf verschillende momenten van de dag: zonsopgang, de dag, de avond, zonsondergang en de nacht.

Het was even zoeken, maar uiteindelijk vond ik de perfecte app die op de momenten dat ik het wil, mijn achtergrond automatisch aanpast.

Achtergrond

Om die achtergronden automatisch te laten veranderen, gebruik ik de app Smart Wallpaper (enkel op Android).
Na het installeren open je de app en druk je op “Part of the day”. Hier gebruik je het plusje om een moment aan te maken.
Je kiest zelf van hoe laat tot hoe laat dat moment moet lopen en daarna selecteer je een achtergrond uit je galerij.

Mijn momenten staan als volgt:
06u00-10u00 zonsopgang
10u00-17u00 dag
17u00-19u00 avond
19u00-21u00 zonsondergang
21u00-06u00 nacht

De afzonderlijke achtergronden kan je hier downloaden: Google Drive

Er staat geen limiet op het aantal momenten, maar je moet wel de 24uur van de dag opvullen. Je kan dus perfect voor 2 achtergronden kiezen, maar ook voor 10. De keuze is volledig aan jou!

Smart Wallpaper

Zoals je kan zien kan de app nog veel meer. Zo kan je de achtergrond ook laten veranderen als je connectie maakt met een bepaald WiFi netwerk, maar ook op weekdagen of op bepaalde maanden.

Heb je leuke achtergronden voor verschillende weersomstandigheden? Dan kan je die toevoegen aan de tab “Weather”, als je deze activeert zal het je achtergrond veranderen naargelang het weer op je locatie.

Verrassing

Als laatste optie heb je ook nog “Random”. Daar kan je tot maximum 50 achtergronden toevoegen, die de app dan willekeurig als achtergrond zal gebruiken. hoe vaak deze dan veranderen, kan je wel zelf aangeven. Standaard gebeurd het om het uur, maar heb je liever dat het vaker of minder vaak veranderd, dan kan je dit instellen door op het “instellingswieltje” te drukken.