Over mij

Wat moet/mag je weten over mij?

De vraag is vooral: wat wil je weten over mij? In het kort:
Mijn naam is Jiri Truijen, ik ben 28 jaar en woon in Antwerpen. In mijn vrije tijd ben ik vooral bezig met bloggen, technologie, sociale media en sport.

Wil je meer weten? Hieronder ga ik wat dieper in op mijn vrijetijdsbestedingen. Als je daarmee nog niet voldoende weet over mij, dan moet je het maar vragen ?

Bloggen

Ik ben beginnen bloggen door Bart Stoffels. Een aantal jaren geleden sprak hij me aan op Google+, want hij zag dat ik veel postte over Smartphones en Tablets. Bart leidde toen de Belgische tak van Androidworld.nl en hij wilde me erbij hebben.
Ik had toen 0,0 ervaring met schrijven, maar dat vond hij niet erg. Ook mijn lichte dyslexie was geen struikelblok, hij zou toch alles nalezen.

Niet veel later begon ik ook te bloggen bij Belgiancowboys.be, waar ik over veel meer dan alleen Android kon schrijven. Na 2jaar ben ik daar als enige overgebleven, maar dat maakte me dan ook wel meteen Editor in Chief ?

Nu blog ik voornamelijk over Technologie, maar ik schrijf ook over allerlei andere zaken die me bezig houden, zoals: Health, Travel en Sociale Media.

Technologie

What a great time to be alive!
De eerste weken toen we thuis voor het eerst internet kregen, ik was toen 10 jaar geloof ik, kon het me totaal niet boeien. Dat vreselijke geluid om in te bellen, lange laadtijden en dan maar maximum x-aantal tijd geconnecteerd blijven (want het was toen nog peper duur). Nee het was toen niets voor mij!
Tot ik door had hoe geweldig mijn vader het internet vond. Ik wou ook wel weten wat er zo interessant aan was.

Toen is de tech kriebel begonnen: chatbots maken via mIRC, computer en internet tutorials maken op MSN groepen, MSN chatbots maken, … I was such a geek ?

Niet alleen computer en internet, maar ook gamen was een favoriete bezigheid. Ik geloof dat ik 7 jaar was toen ik een Game Boy kreeg en een paar jaar later moest die plaats maken voor de PC. Gelukkig was mijn vader even ongeduldig als ik en hadden we steeds een redelijk snel ding, zodat gamen altijd vlot verliep. Rond mijn 14 jaar kocht ik mijn eerste console: de PlayStation 2 (die staat hier trouwens nog altijd in de kast) die op zijn beurt plaats moest maken voor de PS3 en daarna de PS4.

Toen in 2007 de iPhone gepresenteerd werd, viel mijn mond open. Mijn iPod zou kunnen bellen en op het internet gaan. Complete waanzin! Het heeft nochtans tot 2010 geduurd voor ik mijn eerste smartphone had en dat was de Nexus S. Sindsdien heb ik ieder jaar een nieuwe smartphone ?

Sociale Media

Zoals de meeste mensen, zit ik ook op sociale media. Ik zit er alleen wat vaker op dan de gemiddelde gebruiker ?. Ik was vrij snel op de hoogte van Facebook, niet veel later had iedereen van mijn klas er ook een account. Ook bij Google+ was ik één van de eersten, toen het netwerk nog invite-only was.  Ik was helemaal weg van Google+, het nadeel was dat iedereen al vast hing aan Facebook en het daardoor niet van de grond kwam.

En toen ontdekte ik Twitter! Ik kende Twitter eigenlijk al een lange tijd, maar om één of andere reden wilde ik nooit een account aanmaken. Mede door Twitter is mijn interesse in Google+ gedaald, It’s all about Twitter now!

Hoewel ik voornamelijk op Twitter zit, krijgen de andere sociale media ook mijn aandacht. Ik check dagelijks Twitter, Instagram, Facebook (vooral voor de verjaardagen) en LinkedIn. Daarnaast check ik wekelijks Google+ en Pinterest.

Sport

Ondertussen zou je al gaan denken dat ik heel mijn leven achter de computer doorbreng, maar dat is helemaal niet zo. Als je jong bent besef je het niet, maar zolang je naar school gaat heb je een massa aan tijd! Tijdens mijn kinderjaren heb ik dan ook heel wat afgesport: Voetbal, basketbal, basebal, atletiek, zwemmen, hip-hop & breakdance, Inline skaten, ijsschaatsen en Inline Hockey.

Ik probeer nog steeds actief bezig te zijn en dat doe ik tegenwoordig door te gaan lopen of te fitnessen ?

Er zijn ook heel wat sporten waar ik graag naar kijk. Behalve voetbal, kijk ik ontzettend graag naar Amerikaanse sporten: NHL (ijshockey), NFL (American Football), NBA (basketbal) en UFC (MMA/vechtsport). Sporten met veel actie dus. Ik ben geen die-hard fan van bepaalde ploegen, maar heb wel mijn voorkeuren. Ik geniet vooral van ‘the beauty of the game’ en ik supporter dan ook meestal voor ploegen/personen die mooi spel brengen.