VRT, geen HD-kwaliteit in 2017 is niet oké!

VRT

Vandaag heeft de VRT en nieuw online-videodienst gelanceerd genaamd: NU. Met deze videodienst kunnen kijkers online de programma’s van de VRT tot een maand na uitzending (her)bekijken. Helaas denken ze bij VRT dat we nog in 2014 leven…

VRT NU

Online naar je favoriete programma’s van de VRT kijken, dat is VRT NU. Voorlopig enkel via de website, maar een app zit er ook aan te komen (we weten helaas nog niet wanneer). Het voordeel hiervan is dat je geen tv abonnement bij Telenet, Proximus, of Orange nodig hebt en je moet er dus ook niet perse thuis voor te zijn, zolang je maar een laptop/desktop met internet ter beschikking hebt.

Tweakers liet ook weten dat ze in Nederland met een Nederlands account konden kijken, wat doet vermoeden dat er geen regio-blokkades zijn. Je gaat dus volgende keer op vakantie toch nog Vlaamse TV kunnen kijken ?

Videospeler uit de oudheid

Een super initiatief, dat ik alleen maar kan aanmoedigen! Maar doe het verdorie dan ook wel goed en kom niet af met een videospeler uit de oudheid!

We zijn 2017 en niet 2014! Als je geen HD kwaliteit kan aanbieden, doe het dan gewoon niet!

Ik moet het misschien eerst even uitleggen, zodat jullie ook mee zijn… Wel, het zit zo: de videospeler die ze uitbrengen is gebaseerd op Flash. Flash was vroeger het middel om video op het internet te krijgen, maar door de vele beveiligingslekken probeert zowat iedereen Flash te vermijden sinds 2012! Op je smartphone moet je sinds 2012 trouwens enorm gekke dingen ondernemen, om Flash nog te kunnen gebruiken.

En dan komt er ook nog eens bij dat ze geen HD kwaliteit ondersteunen. Alejaa… Volgens hun is 520p wel HD resolutie, maar iedereen weet (of kan het opzoeken) dat HD resolutie 720p is. Waarom een bedrijf als de VRT geen HD kwaliteit kan bieden is mij een raadsel, maar als ze dat niet kunnen: stop er dan ook volledig mee!

We zijn 2017

Hallo, we zijn 2017! Iedereen zit te wachten op 4K kwaliteit (een resolutie van 3840 bij 2.160 pixels) en de VRT staat daar te pronken met hun 960 bij 520 pixels ?

Zolang ze hun player niet updaten en geen HD (1280 bij 720 pixels) kunnen aanbieden, ga ik het niet gebruiken!